Property-1Obezite

Obezite Nedir?

Obezite, vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal yağ birikmesidir.
Çağımızın hastalığı olan obezite ile mücadele çok önemlidir.

Obezite, önemli sağlık sonuçları doğurabilen
ciddi bir tıbbi durumdur.

Obezite ile savaşmanın en etkili yollarından bazıları şunlardır:

  1. Kalorisi düşük meyveler, sebzeler ve yağsız proteinler gibi besin açısından yüksek, sağlıklı ve dengeli bir beslenme.
  2. Günlük yürüyüşler, koşu veya diğer egzersiz türleri gibi düzenli fiziksel aktivite yapmak.
  3. Şekerli içecekler ve yüksek yağlı, işlenmiş gıda alımından uzak durmak.
  4. Kilonuzu ve vücut kitle indeksinizi (BMI) düzenli olarak takip etmek.
  5. Sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmanıza yardımcı olması için arkadaşlarınızdan, ailenizden veya bir sağlık uzmanından destek istemek.
  6. Bazı durumlarda kilo vermenize yardımcı olması için doktor tarafından ilaç tedavisi veya kilo verme ameliyatı önerilebilir. Kişisel durumunuz için izlenecek en uygun yolu belirlemek için tüm seçenekleri doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Hemen Randevu Alın

İletişim bilgilerinizi girin ve randevu tarihi ve tedavi bilgilendirmesi için en kısa sürede size ulaşalım.

Obezite ile mücadele için için tıbbi yöntemler

Tüm Mide ve Mide Balonu Arasındaki Farklar

Tüp mide ameliyatı ve mide balonu iki farklı kilo verme prosedürüdür. Mide Küçültme ameliyatı olarak da bilinen tüp mide ameliyatı, daha küçük, tüp şeklinde bir mide oluşturmak için midenin büyük bir kısmının çıkarılmasını içerir. Bu ameliyat genel olarak laparoskopik olarak yapılır, yani küçük kesikler ve özel cerrahi aletler kullanılarak yapılır. Buna karşılık, mide balonu, insanların daha tok hissetmelerine ve daha az yemelerine yardımcı olmak için mideye bir balonun yerleştirildiği cerrahi olmayan bir prosedürdür.

Mide balonu sonrası hastanede kalma süresi tüm mide ameliyatından daha kısadır.

Hemen Randevu Alın

İletişim bilgilerinizi girin ve randevu tarihi ve tedavi bilgilendirmesi için en kısa sürede size ulaşalım.

Tip 2 Diyabet Nedir?

Tip 2 diyabet, kandaki yüksek şeker (glikoz) seviyeleri ile karakterize edilen kronik bir durumdur. Genellikle diyet ve egzersiz gibi yaşam tarzı değişiklikleri ve kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olan ilaçların bir kombinasyonu ile tedavi edilir. Bazı durumlarda, Tip 2 diyabet için bir tedavi seçeneği olarak ameliyat önerilebilir.

Tip 2 Diyabet tedavisi çeşitleri nelerdir?

Tip 2 diyabeti tedavi etmek için kullanılabilecek çeşitli ameliyat türleri vardır:

Gastrik Bypass Ameliyatı

Midede küçük bir kese oluşturularak ince bağırsağın bir kısmının bypass edilmesi işlemidir. Bu, vücudun emebileceği gıda miktarını azaltmaya yardımcı olabilir, bu da kilo kaybına ve kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesine yol açar.

Tüp Mide Ameliyatı

Bu işlem midenin büyük bir kısmının çıkarılmasını ve geriye daha küçük, tüp şeklinde bir mide bırakılmasını içerir. Gastrik baypas ameliyatı gibi, bu da kilo kaybına ve kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesine yol açabilir.

Biliopankreatik diversiyon ile duodenal switch (BPD/DS)

Bu prosedür, midenin bir kısmının çıkarılmasını ve ince bağırsağın yeniden yönlendirilmesini içerir. Ayrıca kilo kaybına ve gelişmiş kan şekeri kontrolüne yol açabilir.

 

Bu tür ameliyatların genel olarak yalnızca kan şekeri seviyelerini yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaçlarla etkili bir şekilde kontrol edemeyen kişiler için önerildiğini unutmamak gerekir. Ayrıca genellikle yalnızca aşırı derecede obez olan ve Tip 2 diyabet komplikasyonları açısından yüksek risk taşıyan kişiler için önerilir. Bu nedenle ameliyat kararı vermeden önce tüm tedavi seçeneklerini dikkatlice değerlendirmek ve bunları doktorunuza danışmak önemlidir.

Tip 2 diyabet ameliyatı kimlere yapılır?

Tip 2 diyabet ameliyatı genellikle vücut kitle indeksi (VKİ) 40 veya daha yüksek olan kişiler veya VKİ 35 veya daha yüksek olan ve obeziteye bağlı önemli sağlık sorunları olan (örneğin tip 2 diyabet, uyku apnesi veya yüksek tansiyon) kişiler için önerilir. Ancak, diyabet ameliyatının uygunluğu, hastanın genel sağlığı, diyabetin şiddeti ve prosedür sonrası yaşam tarzı değişikliklerine uyumlarına bağlı olarak değişebilir. Ameliyatın uygun bir seçenek olup olmadığını belirlemek için detaylı muayene ve randevu alabilirsiniz.

 

Tip 2 diyabet ameliyatından sonra kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

  1. Diyet: Ameliyat sonrası beslenme alışkanlıklarının değişmesi gerektiğinden diyet uzmanı tarafından hazırlanan diyet programına uyulması önemlidir,
  2. Fiziksel aktivite: Düzenli fiziksel aktivite, kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı konularında danışmanlık alabilirsiniz,
  3. Kontroller: Doktorunuz tarafından belirlenen sıklıkta kontrollere gitmeniz önerilir.
  4. İlaçlar: Ameliyat sonrası ilaçlarınızın dozlarını veya ilaçlarınızın değişmesi gerekip
    gerekmediğini doktorunuzla doktorlarınızla iletişim haline sürdürmeniz önemlidir.
  5. Alkol ve sigara: Ameliyat sonrası sigara ve alkol kullanımını bırakmanız önerilir.
    Diyabet ameliyatı sonrası, hastaların hastalıklarının

Hemen Randevu Alın

İletişim bilgilerinizi girin ve randevu tarihi ve tedavi bilgilendirmesi için en kısa sürede size ulaşalım.

Beden kitle endeksi hesapla

Lütfen geçerli bir ağırlık ve boy giriniz

Doktorlarımız

Prof. Dr. Barış Bayraktar

GENERAL SURGERY SPECIALIST

2003 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Barış Bayraktar, uzmanlık eğitimini 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamladı.

 

2007 yılında Almanya Koblenz’deki Klinikum Kemperhof Koblenz Hastanesi Gastroenteroloji Ünitesinde İleri Endoskopi ve ERCP kursunu tamamladı.

Op. Dr. Salih Bölük

GENERAL SURGERY SPECIALIST

2005 Yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Salih Bölük, 2014 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Uzmanlık eğitimini almıştır.

 

2005 yılında İstanbul Üniversitesi tıp Fakültesinden 2005 Mezun olan Dr. Salih Bölük, 2014 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümünü bitirerek Genel Cerrahi Uzmanı ünvanını elde etmiştir. 

Op. Dr. Çağrı Bilgiç

GENERAL SURGERY SPECIALIST

2006 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Op. Dr. Çağrı Bilgiç, uzmanlık eğitimini İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde 2012 yılında tamamlamıştır.

Hemen Randevu Alın

İletişim bilgilerinizi girin ve randevu tarihi ve tedavi bilgilendirmesi için en kısa sürede size ulaşalım.

Hastanemiz

Marmara Bölgesi’nin sanayi merkezi Gebze’de, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 25 dakika uzaklıkta, İstanbul’un yanı başında inşa edilen hastanemiz, 49’u yoğun bakım hastalarına ayrılmış 118 yatak kapasitesine sahip. Hastanemiz Türkiye’den ve yurt dışından tüm hastalarına üst düzey sağlık hizmeti sunmaktadır.

Hemen Randevu Alın

İletişim bilgilerinizi girin ve randevu tarihi ve tedavi bilgilendirmesi için en kısa sürede size ulaşalım.

Öncesi/Sonrası Fotoğrafları

Sağlığınızı Ertelemeyin, Hemen Randevu Alın!

    Randevu alarak Healingood’un Kullanıcı Koşullarını kabul etmiş olursunuz.